In de omgeving van Le Soleil kan je prachtige wandelingen maken, tot rust komen, vuurtje stoken, sterren kijken, zwemmen, kanoën, fietsen, skieën, een oud stadje bezoeken of een ezeltocht met een van onze ezels maken!
Le Soleil ligt op 850 m hoogte in de Auvergne, 1000 km van Utrecht. De Auvergne is een authentiek stukje Frankrijk wat zich laat kenmerken door rust en ruimte. Tussen de ongerepte bossen, wilde rivieren, winderige plateaus en de door vulkanen gevormde groene heuvels, verbouwen de Franse boeren hier hun akkers.

Le Soleil ligt in het Forez Livradois. Een van de grootste natuurreservaten van Frankrijk. Vanuit Le Soleil kan je prachtige wandelingen maken.

Voor cultuur liefhebbers zijn er talloze kastelen en oude dorpjes met romaanse kerkjes te bezoeken waar op zaterdag marktlui hun waren verkopen.Een witte kerst is in ons gebied eerder regel dan uitzondering, dat komt voornamelijk door de hoogte van 850 meter. Na de kerstperiode wordt de sneeuwkans alleen maar groter.
De wegen naar Le Soleil worden goed sneeuwvrij gehouden en onze huisjes hebben goede houtkachels. Verder zijn er sleeën beschikbaar.

Op een uur rijden van Le Soleil, zijn er verschillende skioorden te vinden.
De grootste skioorden uit de regio zijn; www.super-besse.com – www.lelioran.com – www.mont-dore.com